Обережно з рахунками від Центру розповсюдження преси (PVZ) за передплату журналів

Stand:
Споживачі повідомляють, що їм пропонують пробну передплату на журнали безкоштовно. Але невдовзі вони отримують рахунок від Центру розповсюдження преси (PVZ) за платну передплату на журнал. Це шахрайська пастка при оформленні передплати. Що потрібно про це знати і і як можна цьому запобігти?
У людини в голові знаки питання, вона дивиться на накладну з ПВЗ.
Off
Icon Warnung

Про що ми попереджаємо?

 

Хоча споживачам обіцяли пробну передплату на журнали безкоштовно, невдовзі їм приходить рахунок від Центру розповсюдження преси (PVZ). Спочатку споживачам оформляють обіцяну пробну передплату. Однак це непомітно переходить у передплату на журнал, за яку треба платити. Очевидно, що це шахрайськапастка при оформленні передплати.

Постраждалі споживачі розповідають про різні способи, яким чином працює шахрайство:

Безкоштовна передплата по телефону

Споживачам пропонують шість безкоштовних номерів журналу по телефону. Телефонуючі запевняють, що відмовлятися від передплати не потрібно. Однак після закінчення терміну безкоштовної передплати постраждалі отримують рахунок з вимогою оплатити його. Якщо рахунок не буде оплачений, абоненту погрожують, що гроші стягне колекторське агентство.

 

Обіцянки про надсілання призів у спливаючих вікнах

Під час серфінгу в Інтернеті відкривається спливаюче вікно з обіцянкою виграшу. Споживачі повідомляють, що вони повинні ввести свої дані на веб-сайті, щоб отримати обіцяний приз. Однак, це не приз, а платна підписка на журнал терміном на один рік.

 

Участь в опитуванні

Споживачі беруть участь в опитуванні по телефону. В якості подяки вони повинні були отримати безкоштовні журнали. Натомість вони отримують платну підписку.

 

Безкоштовні журнали після замовлення в інтернеті

Після оформлення замовлення в інтернеті споживачі мали отримати безкоштовний примірник журналу. Натомість з'явилася платна підписка.

 

Запити про особисті дані для тестування продуктів

Для того, щоб отримати можливість працювати тестувальником продукту, споживачі повинні були ввести свої дані на веб-сайті. В результаті вони отримували 13-місячну платну підписку на журнал.

 

Реклама безкоштовних зразків продукції в соціальних мережах

Споживачі переходять за посиланням у соціальних мережах, яке має надати їм безкоштовний зразок косметичного продукту. Натомість постраждалі отримують журнали з проханням про оплату.

 

 

Споживачі стверджують, що вони не отримували жодних договірних документів на оформлення передплати журналу, за яку треба платити – наприклад, підтвердження замовлення. Вони дізнаються про те, що нібито був укладений договір лише тоді, коли отримують рахунок від Центру розповсюдження преси (PVZ).

Компанії доручають Центру розповсюдження преси (PVZ) збирати платежі. Це викликає у споживачів велике невдоволеня, тому вони звертаються за підтримкою до Центрів захисту прав споживачів.

У цих випадках Центр розповсюдження преси (PVZ) не звертає уваги на заперечення споживачів та їхні звинувачення в тому, що їм нав'язалиплатну передплату періодичних видань. Центр розповсюдження преси (PVZ) рішучо відстоює платіжні вимоги своїх клієнтів.

Icon Was tun?

Як можна цьому запобігти?

 
  • Якщо Ви отримали рахунок, негайно реагуйте! Оскаржте укладення договору. Скористайтеся нашим зразком листа у випадку необґрунтованих претензій.
  • Відкличте або одразу розірвіть договір заради Вашої безпеки.У цьому Вам допоможе наш зразок листа про відкликання договору, а також додаткова інформація про відкликання та розірвання договору.
  • Будьте обережні, коли компанії щось дарують.
  • Ніколи не покладайтеся на усні обіцянки, а отримуйте все в письмовому вигляді.
  • Якщо Вам потелефонували з рекламною метою, хоча Ви цього не бажали, зазначте, що всі дані повинні бути видалені, і що Ви не хочете, щоб Вам телефонували в майбутньому. Замість того, щоб відповідати, ставте запитання:
    - З ким я говорю?
    - Від імені якої компанії Ви телефонуєте?
    - З якою метою Ви телефонуєте?
  • Подумайте, чи не мало би сенсу заблокувати сторонніх провайдерів. Адже при блокуванні сторонніх провайдерів щонайменше перекривається канал щодо виставлення рахунків за посередництвом рахунку за мобільний телефон.
  • Якщо Вимаєте сумніви, то зверніться за порадою до Центру захисту прав споживачів.
Інформація для новоприбулих з України

Інформація для новоприбулих з України

Ця сторінка призначена для людей, які шукають захисту, а також для людей та організацій, які підтримують біженців. Тут Ви знайдете інформацію українською мовою на знайомі Вам теми, такі як страхування, контракти, скарги, мобільні телефони, інтернет, поточні рахунки, шахрайство, спроби продажу через посередників та контрактні пастки.

Vodafone-Firmenschild vor Hochhaus

Verbraucherzentrale Bundesverband reicht Sammelklage gegen Vodafone ein

Der Verbraucherzentrale Bundesverband (vzbv) verklagt Vodafone Kabel wegen unzulässiger Preiserhöhungen. Hintergrund: 2023 erhöhte das Unternehmen bei laufenden Verträgen für Internet und Festnetzanschluss einseitig die Preise. Jetzt ist das Klageregister eröffnet und Sie können sich eintragen.
Gaspreis wird mit Zeigefinger an einem Chronograph geberemst

Energiepreisbremsen, Härtefallfonds: Die Maßnahmen der Bundesregierung

Mit den Preisbremsen bei Strom, Gas und Fernwärme hielt der Staat die Preise für 2023 im Zaum, erst darüber wurde es deutlich teurer. Für Heizöl und andere Brennstoffe gab es einen Härtefallfonds. Hier finden Sie alle Informationen, die für diese Zeit galten und können Ihre Rechnungen prüfen.
Ein Mann fährt auf einem Lastenfahrrad

Verkaufsstopp bei Babboe: Zwei weitere Modelle sind betroffen

Die niederländische Behörde für Lebensmittel- und Verbrauchsgütersicherheit hatte im Februar den Verkauf von Lastenrädern der Marke Babboe gestoppt. Da bei einigen Modellen Sicherheitsmängel vorlagen, die zum Teil in Rahmenbrüchen endeten, muss sich der Lastenfahrrad-Hersteller nun mit strafrechtlichen Ermittlungen auseinander setzen.